COMPETITIE – HET VERSCHIL

10 april, een gewone donderdagmiddag in de Bokkeduinen. Maar wat heet gewoon, de mappers lieten het massaal afweten, maar hadden die soms het voorgevoel dat er competitie werd gespeeld?

Om kwart voor twee zie ik Henk van Doorn bezig met een pittige warming-up even later gevolgd door de warming-up van Wim Borrias. Zij gaan een competitiewedstrijd spelen en beginnen even over tweeën. Gemiddelde leeftijd van de twee: 69 jaar.

Ze zijn aan elkaar gewaagd en zodoende duurt het ook een hele tijd voor er een set is gespeeld. Het is prachtig om te zien, wat een service en wat een strakke ballen vliegen er vlak over het net. Henk wint de eerste set. Een korte pauze: ze ploffen op de bank, een slokje water en hup, daar gaat-ie weer.

De tweede set duurt nog wat langer want uiteindelijk moet er bij de stand 6-6 een tie-break worden gespeeld. Het is inmiddels 4 uur, maar gelukkig waren Ab, Greet, Alojz en Han bereid om deze cracks even te laten uitspelen. Henk won de tie-break. Proficiat!

En ondertussen was er op de andere baan een herendubbel competitie gestart. De strijd ging tussen de “broekjes” Cor van den Heuvel en Theo Beeftink  samen 105 jaar oud en Paul Warnar en Dick Beukers samen 128 jaar oud.

Met z’n vieren is wel iets gemakkelijker dan met z’n tweeën, maar toch. In het begin dachten Cor en Theo met een 5-1 voorsprong dat het zo gepiept was, maar Paul en Dick kamen terug tot 5-4. Eindstand toch 6-4 voor de tegenpartij. Ja, een banaantje tussendoor doet wonderen. Er werden geen uitgesproken knallen gegeven. Er werd voorzichtiger gespeeld, bang om fouten te maken. Hierdoor werd dit ook een pot van 1xbd uur waarbij de tweede set met 6-4 werd gewonnen door Paul en Dick.

Met genoegen heb ik gekeken naar deze wedstrijden. Helaas, geen fototoestel meegenomen, maar dus wel even het vermelden waard.

Elly Helweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s