Wijziging statuten opnieuw op de ALV

De statutenwijziging, zoals besproken op de laatste A.L.V. kan niet notarieel vastgesteld worden, omdat er een procedurefout is gemaakt.
Reden: Als niet elk lid aanwezig is of vertegenwoordigd is bij een ledenvergadering waarin voorgesteld wordt de statuten te wijzigen, moet er binnen 3 weken een nieuwe vergadering uitgeschreven worden. Daar moet ook een uitnodiging aan vast zitten. Het vereiste quorum werd in de eerste vergadering niet gehaald en men is hieraan voorbij gegaan.
Het bestuur is hiervoor door de notaris op de vingers getikt.Notaris
Maar daar het bestuur niet voor een gat te vangen is, is het volgende idee geboren om tijdens de komende ALV in november a.s. weer de statutenwijziging te behandelen.
Tegelijk in deze uitnodiging voor de komende ALV, kan voor dezelfde avond, op een later tijdstip, weer alle leden worden uitgenodigd.
Bijvoorbeeld de aankondiging dat om 20.00 uur een ALV zal worden gehouden waar, buiten de te behandelen zaken om, de statutenwijziging zal worden behandeld.
In dezelfde uitnodiging worden alle leden ook uitgenodigd om, indien niet alle leden om 20.00 uur aanwezig zijn, op dezelfde avond om  21.30 de tweede ALV uit te schrijven.
Alle leden op een ALV bijeen te krijgen is een onmogelijke opgave. Herschaalde_kopie_van_statuten_3
Dus de eerste behandeling van de statutenwijzing geschiedt maar kan niet rechtsgeldig tot stand komen.
Door in dezelfde uitnodiging alle leden tevens om 21.30 uur  weer uit te nodigen kan de statutenwijziging nogmaals behandeld worden. 
Als deze wijziging dan door tweederde van de dan aanwezige leden wordt goedgekeurd, heeft STA aan de wettelijke eis voldaan.
De notaris wil hieraan meewerken.
De uitnodiging voor de komende ALV in november a.s. sturen we ook naar de notaris. Hij kijkt dan of wordt voldaan aan de eis van de uitnodiging en het uitschrijven van en het uitnodigen voor een tweede vergadering.                                                                Zie hier de Statuten en huish. reglement

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s