"Adviserende" versterking voor het bestuur

Beste Leden

Zoals jullie allemaal weten hebben we al langere tijd te maken met een onderbezetting in het bestuur.
Via de Nieuwsbrief, mailing en persoonlijke benaderingen hebben wij gedurende een lange periode getracht aanvulling te vinden, echter zonder resultaat.


Bij het polsen van enkele leden, waarvan wij het idee hadden dat hier mogelijke kandidaten voor het bestuur in schuilden, bleek wederom dat deze mogelijke kandidaten geen interesse hadden om een bestuursfunctie te vervullen. Tot een paar weken geleden, toen wij er op geattendeerd werden dat een echtgenote van een lid wel interesse had om wat “te doen” binnen de vereniging. Het bleek dat Bea Malestein er wel wat voor voelde om binnen STA werkzaamheden te verrichten.

Hiermee diende zich echter direct een probleem aan, Bea is geen lid van STA. Zij zal dus niet kunnen toetreden tot het bestuur maar kan wel werkzaam zijn als ondersteunend lid conform de Statuten van STA – Artikel 4, lid 5, Ondersteunende leden zijn geen leden in de zin der wet, doch zij hebben – behoudens dat zij geen stemrecht hebben, niet tot bestuurslid kunnen worden benoemd, noch de bevoegdheid hebben als bedoeld in artikel 12 lid 4 – overigens dezelfde rechten en verplichtingen als in de wet en deze Statuten aan leden zijn toegekend en opgelegd.
Bij een stemming in de algemene vergadering hebben zij een adviserende stem.


Na overleg met het bestuur heeft Bea besloten – op de hiervoor genoemde voorwaarden – actief te worden binnen STA. Wij als bestuur heten Bea dan ook van harte welkom en hopen op een lange en prettige samenwerking.

Bea heeft haar vuurdoop al gehad bij het afgelopen voorjaarstoernooi.
Op de komende Algemene vergadering van oktober a.s. zullen wij voorstellen om Bea toe te voegen als adviseur aan het bestuur conform artikel 9, lid 10 van de statuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s